9 Ekim 2012 Salı

Balyoz: Dur demeye devam!



BASIN AÇIKLAMASINA DAVET
BALYOZ: DUR DEMEYE DEVAM!
Tarih: 13 Ekim Cumartesi
Saat: 13.30
Yer: Galatasaray Meydanı
Biz, üç adet kanlı, bir post-modern, bir elektronik olmak üzere 5 darbe ile onlarca darbe girişiminin olduğu bir ülkenin insanlarıyız. 20 Ocak 2010 tarihli Taraf gazetesinin manşetinden duyurulan Balyoz darbe planı için hemen suç duyurusunda bulunduk. Bizi bir araya getiren tek şey askeri vesayet rejimine karşı olmamız ve demokrasiye inanmamızdır. 
Balyoz darbe planı ile suç işlendiği mahkeme tarafından sabit görüldü ve 325 sanık suçlu bulundu. Mahkeme kararından sonra sanıklar ve yakınları mahkeme heyetini alttan alta tehdit etti. Medyanın etkili isimleri 325 kişiyi masum ilan etti. Siyaset ise Yargıtay’ı işaret etti. Dört bir koldan Balyoz planını yapanlar kurtarılmaya, karar aşamasına gelen Ergenekon davası da baskı altına alınmaya çalışılıyor. 
Bizler, en başında darbe geleneği olan bir ülkenin sorumlu vatandaşları olarak bu darbe planı iddiaları çıktığında yaptığımız gibi bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. 
Çünkü, Türkiye’de ne askeri vesayeti ortadan kaldıracak bir sivil anayasa yapıldı, ne de askeri okullarda demokratlık eğitimi veriliyor. 
Hiç bir şey değişmemişken; uzun yıllardan sonra yakaladığımız bu tarihi fırsatı kaçırmak, askeri vesayetin varlığını tüm ceberutluğuyla sürdürmesine göz yummak olacaktır. 
Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu olarak Balyoz planının ortaya çıktığı 20 Ocak 2013'de büyük bir yürüyüş ile sonuçlanacak bir kampanya başlatıyoruz.
 
13 Ekim Cumartesi günü Galatasaray Meydanında yapacağımız basın açıklamasıyla başlayacak etkinliklerimiz; Bursa, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Konya başta olmak üzere il toplantılarıyla devam edecek. İstanbul’da görev yapan uluslararası gazetecilere yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek.
Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu
İletişim:
(212) 251 89 49
(538) 263 45 35

2 yorum:

  1. Yürümeden önce keşke bir araştırıp okusaydınız da niye yürüdüğünüz hakkkında bilginiz bir olurdu hiç olmazsa.Bu davada yargılama konusu, CD ye kaydedilmiş imzasız word dosyalarında 1500 den fazla bilimsel, somut sahtecilik bulgusu saptandı. Ve mahkeme bu bulguların hiçbirini dikkate almadı,araştırmaya değer bulmadı.Darbeyi önlediği iddia edilen komutanları dinleme gereği bile duymadı. En acısı da ne biliyor musunuz? Bu dava hakkında kulaktan duyma bilgilere dayanarak yorum yaptığınızı "365 sanık suçlu bulundu" diyerek ifşa etmişsiniz. Suçlu bulunan sanık sayısı 365 değil 330 dur.33 kişi beraat etti, 2 sanığın dosyası ayrıldı.

    YanıtlaSil
  2. Tabii sonradan rakam düzeltmek de pek anlamlı olmuyor, zira malumunuz internete bir bilgi düştükten sonra pek çok yere yayılıyor,sonra oraları da düzeltmek gerekiyor. Bir google da araştırın da görün bakın sizden alıntı yapan kaç tane sitede daha 365 yazıyor hala.Onlar da okumamış,araştırmamış, kopyala -yapıştır sistemi ile haber yapmış.Zaten bu sahte belgeleri hazırlayanlar da sizin gibi dikkatsiz olduklarından foyaları meydana çıktı.Tarih bugünleri de yazacak.

    YanıtlaSil